Rode Duivels: kortjes

OOSTENDE -

Philippe Clement, die maandagavond naar huis zou gegaan zijn, bracht uiteindelijk toch de nacht door in het Rode Duivelshotel in Oudenburg. Zo kon hij dinsdagochtend deelnemen aan de officiële fotosessie, die maandag in het water was gevallen. «Hij hoort namelijk bij deze groep,» verklaarde Georges Leekens. «Philippe was zwaar ontgoocheld door zijn blessure, hij kon deze mentale opkikker goed gebruiken.»

BR>

De Boeck: «Mijn kans komt nog»

OOSTENDE -

Glenn De Boeck betwijfelt of de selectie in Azië in zijn vouw werd gelegd. «Tenslotte droeg ik ook mijn steentje bij om van die trip een succes te maken. Ik kwam er weliswaar geen enkele keer aan de aftrap maar door omstandigheden stond ik toch meer dan anderhalf uur op het veld. Dat ik woensdagavond naast de ploeg zou belanden had ik dan ook niet verwacht. Bij Anderlecht sla ik me samen met Staelens in de verdediging goed uit de slag, dacht ik. Maar blijkbaar heeft de bondscoach beslist om met iemand anders als voorstopper te spelen. De achterliggende reden moet je aan hem vragen. Het belangrijkste is nu om met Anderlecht de positieve lijn door te trekken en dan praten we nog wel eens over de positie centraal in de verdediging.»

Stefaan Tanghe: «Ervaring»

OOSTENDE -

Stefaan Tanghe, één van de mannen die in Azië het mooie weer maakten, was niet verrast dat hij een stapje moest opzij zetten. «Uiteraard ben ik ontgoocheld. Een voetballer start niet graag op de bank. Gif wil ik niet spuwen, integendeel. Het is geen schande om plaats te maken voor iemand als Wilmots. Leekens kiest met Marc en Walem voor een surplus aan ervaring en dat kan ik begrijpen. Ik kan inderdaad ook in de spits mijn plan trekken. Met de Mpenza's en Strupar zit er al zoveel aanvallend talent op de bank dat het geen zin heeft om Stefaan Tanghe de vuurlinie in te jagen. Al bij al ben ik blij dat ik er bij ben, dat ik niet in de vergetelheid tuimel.»

Tjörven De Brul: «Presteren»

OOSTENDE -

«Die selectie daar, had ik stilletjes op gehoopt, maar ik durfde niks verwachten», vertelt Tjorven De Brul. «Ik ben er mij van bewust dat ik mijn aanwezigheid in de nationale ploeg enkel te danken heb aan de goeie wil van Leekens en mijn prestaties in Azië. Mijn groot probleem is mijn bankzittersstatuut in Brugge. Een venijnige toestand wat betreft mijn stek als internationaal. De kans dat er begin september een herhaling wordt gedraaid lijkt me onbestaande. Voor mij zou het in Brugge dus zo snel mogelijk in een goeie plooi moeten vallen. Misschien kan ik woensdagavond de voetbalwereld tonen wat De Brul concreet kan bieden. Niet dat ik mijn prestatie tegen Finland wil linken aan mijn situatie bij Club Brugge. Ik bedoel, ik voel niet de nood om een paar rekeningen te vereffen. Maar een goeie match zou niet slecht zijn, denk ik. Dat ik bij Club naast de ploeg viel, was voor mij verrassend. Vooral omdat ik vorig seizoen toch goed werk leverde en ook tijdens de Azië-trip niet onderuit ging. Maar als het niet loopt zoals de trainer verlangt, en dat was in Brugge in de voorbereiding misschien het geval, dan moet er iemand het gelag betalen. In het voetbal kan je praten of presteren. Ik wil vooral dat laatste doen en zo de trainer overtuigen.»