Bart Goor: «We willen iets betekenen op Euro 2000»

Bart Goor (26) is vanavond tegen Finland aan zijn tiende cap toe bij de Rode Duivels. In februari mocht hij tijdens de Cyprus-trip debuteren in de selectie van Leekens. Ondanks de slechte resultaten die de Rode Duivels in het voorjaar op het bord zetten, was Goor de gelukkige uitzondering op de regel. Hij haalde in iedere interland een behoorlijk niveau en bevestigde daarna in Japan en Zuid-Korea. Nu ook Anderlecht uit de startblokken is geflitst, kan de linkerflank hem bij de Rode Duivels nauwelijks nog ontsnappen. Bart Goor zelf is er redelijk gerust in.

BR>

Azië

«Wat er in Azië juist is gebeurd, kan ik moeilijk omschrijven. Maar plots vormde er zich op en vooral naast het veld een groep waarin alles klikte. We zijn nu opnieuw twee dagen bij mekaar en ik voel opnieuw dezelfde goede sfeer: gedisciplineerd, maar toch ontspannen. Dat was ook de basis van de goede resultaten tijdens de Azië-trip. Eenmaal op Belgische bodem willen we absoluut laten zien dat we kunnen voetballen, dat we er zullen staan voor EURO 2000. Maar dan ga je al snel geforceerd spelen. Fout natuurlijk. Ik hoop echt dat we vanavond spelen zoals in Azië en kunnen winnen. Dan zijn we misschien gelanceerd. Wij zijn geen ploeg van vedetten. De Rode Duivels zullen het vooral van het collectief moeten hebben. In Azië stond het blok er al. Als we daar nu nog wat automatismen aan toevoegen, kunnen we misschien toch nog iets betekenen op EURO 2000.»

Links

«De tweede helft van vorig seizoen is het pas echt goed beginnen te lopen bij Anderlecht. In de eindsprint hebben we Genk niet meer kunnen remonteren, maar in die periode waren wij zonder twijfel de beste ploeg in de competitie. Na het ontslag van Haan zette Jean Dockx mij onmiddellijk links op het middenveld. Het was de bedoeling dat ik de hele flank zou doen. Dat lukte me steeds beter. Zo ben ik bijna als vanzelf in de nationale ploeg gerold. Ik wilde het er absoluut zo goed doen als bij mijn club. Bij Anderlecht voetbalden we toen op een wolk en dat vertrouwen heb ik kunnen meenemen naar de Rode Duivels. Bij Genk voetbalde ik links in de spits. Toen ik naar Anderlecht transfereerde was er geen haar op mijn hoofd dat er aan dacht ooit de hele linkerflank te doen.»

Anderlecht

«Je kan niet geloven wat het doet zo een goede start te nemen in de competitie en de Europacup. Dit is eindelijk genieten. We hebben nu ook een uitgebreide kern en veel talent in de groep. En we gaan nog sterker worden. We creëren pakken kansen, maar de afwerking staat nog niet helemaal op punt. Dat is alleen nog maar een kwestie van tijd, denk ik. Dan ga je pas het echte Anderlecht zien. Daarnaast wil ik dit seizoen absoluut bewijzen dat ik ook het niveau van de nationale ploeg aankan.»