Kempense aannemers werken verder aan Bosuil

DEURNE -

Het bouwproject rond het nieuwe Bosuilstadion komt ondanks de aanhouding van Antwerp-sponsor Albert Pans voorlopig niet in het gedrang. Dat melden woordvoerders van de Kempense bouwondernemingen Van Hout en Van Roey.

BR>«Op korte termijn verwachten we geen problemen. Het contract met sponsor OGC verloopt in twee fasen. De eerste fase omvat de bouw van een nieuwe tribune, daarna komt het totale stadion aan bod. Het geld dat we momenteel hebben ontvangen, werd gestort door een Belgische bank. Die heeft de plicht om de herkomst van het geld te bepalen, daar is voorlopig niets mee aan de hand. De komende weken kunnen we de werkzaamheden dus voortzetten», meldt Rob Lenaerts, gedelegeerd bestuurder van de nv Van Hout uit Geel.

De hamvraag blijft uiteraard wat de bouwondernemingen zullen doen wanneer blijkt dat Pans zwart geld wilde witwassen. «Daar zijn voorlopig geen bewijzen voor gevonden. Maar mocht Albert Pans met zwart geld hebben gewerkt, dan trekken we daar onze conclusies uit en nemen we maatregelen. Voorlopig is dat nog niet aan de orde.» De directie van de nv Van Roey uit Rijkevorsel sluit zich aan deze mededeling en onthoudt zich van verder commentaar.