Finnen zonder vedette Jari Litmanen

BRUGGE -

De Finse bondscoach Richard Möller Nielsen stuurt vanavond een experimenteel en vrij onervaren elftal de wei in. Genkenaar Juha Reini is al langer out met een knieblessure, maandag haakten ook Simo Valakari en sterspeler Jari Litmanen geblesseerd af. Als vervangers werden Jarkko Wiss en PSV'er Joonas Kolkka in de Finse selectie opgenomen. En omdat het toch maar om een vriendschappelijke interland gaat, mocht sterkhouder in de verdediging Sami HyypiŠ zich op zijn job bij FC Liverpool concentreren.

Ja.Ba.

BR>In het doel probeert Möller Nielsen met Laaksonen en Viander (ex-KV Kortrijk) twee debutanten uit. Beide keepers spelen elk een helft. Ook Kolkka, geschorst voor de eerstkomende kwalificatiematch tegen Duitsland, komt slechts 45 minuten in actie.

Finland, derde in groep 3 met vijf punten minder en één match meer dan Duitsland en Turkije, is overigens zo goed als uitgeschakeld voor Euro 2000. In de laatste 7 matchen kon het team van Möller Nielsen geen enkele keer winnen. Blijkbaar hoopt men tegen onze Rode Duivels op eindelijk nog eens een zege, want de wedstrijd komt rechtstreeks op de Finse TV.

Finland speelt met:

Laaksonen, Ylïnen, Yl-Jussila, Kuivasto, Tihinen, Wiss, Riihilahti, Lehkosuo, Kolkka, Johansson, Paatelainen.

Wisselspelers: Viander, Saastamoinen, Kautonen, Vasara, Kuqi.