100 nieuwe Pokémon in aantocht voor GBA

Op 25 juli lanceert Nintendo in Europa twee nieuwe Pokémon-games voor de Gameboy Advance:

Pokémon Ruby

en

Pokémon Sapphire

. De games zijn al een tijdje verkrijgbaar in de VS en Japan en doen het erg goed aan de kassa. Van beide games gingen er in Japan al meer dan 4,4 miljoen stuks over de toonbank en 2,2 miljoen in de VS. Voor deze twee titels werd zelfs de nieuwe Pokémonwereld

Heonn

geschapen. Hier leven de bekende Pokémon, plus 100 nieuwe soorten die elk hun eigen vaardigheden hebben.Aan de Pokémon Trainer om er het beste uit te halen. Voor het eerst in een Pokémon-game kan je twee tegen twee laten vechten. De games kosten 45 euro per stuk.

Kdejager

BR>

Het succes heeft ook zijn schaduwzijde. In Groot-Brittannië dreigt Nintendo ermee gerechtelijke stappen te ondernemen tegen handelaars die importversies van ‘Pokémon Ruby’ en Poklémon Sapphire’ verkopen. Zoals geweten zit er op de cartridges voor Gameboy Advance geen regiobescherming dat is wel het geval bij games voor PS2, Xbox en Game- Cube). De Britse verkopers hebben geen zin om te wachten tot 25 juli en voeren massaal importgames in vanuit de VS. Nintendo dreigt daardoor veel geld te mislopen omdat de games veel goedkoper zijn dan de prijs die de gamegigant had vastgelegd voor de Europese markt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer