Gunther Schepens verwacht vol huis tegen Genk

Het zal zaterdag dringen worden in de straatjes rond het Ottenstadion. AA Gent verwacht namelijk een vol huis voor de eerste thuismatch van het seizoen. Het heeft niet alleen met de komst van de landskampioen te maken.

M.G.

BR>«De laatste twijfelaars zijn overgehaald,» ondervindt Gunther Schepens ook aan den lijve. Hij runt in het Gentse twee sportwinkels. «Nooit was de vraag naar fanartikelen van AA Gent zo groot. Het is wel typisch Gents: als het goed gaat dan wordt iedereen meteen heel enthousiast. Maar bij de minste tegenslag vallen er ook snel een groot deel 'supporters' weg. Een uitverkocht stadion, dat geeft natuurlijk een kick. Het moet lang geleden zijn dat het nog eens gebeurd is in Gent, ik kan het me in elk geval niet herinneren. Ik hoor ook dat meer en meer families de weg naar het stadion terugvinden, het hooliganisme lijkt eindelijk de kop te zijn ingedrukt. Het is maar goed zo, ik herinner me dat een paar jaar geleden evenveel politiemensen als supporters rond een Belgisch stadion hingen.»

Schepens heeft respect voor de landskampioen.

«Ik heb de jongste twee jaar weinig beelden gezien van de Belgische competitie. Maar over Genk werd wel gesproken in Duitsland. Die 5-0 tegen Duisburg had indruk gemaakt. We gaan zaterdag dus niet blind stormen. Genk is zeker niet verzwakt in het tussenseizoen. De Europese uitschakeling en de zes tegengoals zullen het vertrouwen wel een knauw gegeven hebben, maar vergeet niet dat ze er zaterdag ook zes binnengetrapt hebben. Uit onze 1-5 in Geel mag je alvast geen voorbarige conclusies trekken. Hun rode kaart viel bij 0-1 al vroeg in de match, na de rust deden twee vroege goals de boeken dicht. Aan motivatie zal het bij ons niet ontbreken. Ik heb al meer dan eens opgevangen in de kleedkamer dat de twee onverdiende 0-1-nederlagen van vorig seizoen nog niet vergeten zijn. Tradities zijn er om gebroken te worden, we zullen er ditmaal 1-0 van maken. Of nee, er gaan meer doelpunten vallen. Ik verwacht een spectaculaire wedstrijd, al hoeft een 6-6 niet voor mij. Zeker niet op de manier van zaterdag.»