Ronde van Galicië: Bettini kraakt, Serrano wint

TUI -

Net zoals Miguel Indurain elf jaar geleden de leiderstrui in de slotrit naar de klim van Aloia moest afstaan aan Marino Lejarreta, zo verloor de mapei-Italiaan Paolo Bettini gisteren eveneens deze ronde.

BR>Nu was het Marcos Serrano die won de meesterknecht uit het ONCE-team die voor het eerst in zijn vijfjarige profloopbaan een zege van dergelijk formaat boekt.

Serrano ontsnapte aan de voet van de Aloia, op 8 km van de top. In zijn spoor volgde Roberto Heras. Even was ook leider Bettini mee. Maar het door Serrano aangegeven tempo werd de Italiaan fataal. Op drie kilometer van de top moest ook Heras lossen.

Het Belgisch kwartet Museeuw-Peeters-Van Dijck-Van Bondt kan op een verdienstelijke vijfdaagse terugblikken. Wat Museeuw betreft: het zou niet verbazen dat hij de eerstkomende dagen, maar dan in meer prestigieuze confrontaties, een mooie prestatie neerzet. De manier waarop hij tot kort voor de klim Aloia kilometers lang het tempo voor kopman Bettini aangaf, was indrukwekkend.

«Honderd procent ben ik nog niet. Maar dat het met de dag beter en beter gaat, kan ik inderdaad niet ontkennen», bevestigt