Sonnis en Veldwezelt loeren naar Maasland

HASSELT -

De bekercompetitie is dit weekend aan zijn derde ronde toe. Tijdstip waarop de derdeklassers hun intrede mogen maken. Fusieclub Heusden-Zolder en SK Tongeren genieten hierbij het thuisvoordeel, Kermt gaat bij bevorderingsclub Verrewinkel op bezoek. De neo-derdeklassers Overpelt Fabriek en Dilsen draaien al vanaf de eerste speeldag in de bekermolen mee. De Noord-Limburgers krijgen de Luxemburgse provincialer Bercheux over de vloer, de Maaslanders gaan op bezoek bij Heppen. Voor goalgetter Stijn Celus, die in het tussenseizoen Heppen voor Dilsen inruilde, is dit een bijzondere match.

C.C.

BR>«Ik speelde twee seizoenen bij Excelsior. Twee mooie jaren, waaraan ik goede herinneringen bewaar en ook goede vrienden heb overgehouden. Ik heb wekelijks nog contact met mijn gewezen ploeggenoten en ging hen bovendien in de eerste bekerronde tegen Merksplas aanmoedigen. Heppen plaatste zich toen eerder moeizaam na strafschoppen, maar had dan ook nog maar één week getraind. Nu ja, Dilsen had in zijn eerste bekerwedstrijden ook maar weinig overschot. Heidebloem telde dan ook heel wat afwezigen die nu druppelsgewijs terugkomen. Voor zondag moet er echter nog voorbehoud gemaakt worden voor Demiryurek en dat scheelt toch een slok op de borrel,» beseft de 24-jarige topschutter, die vorig seizoen 28 competitiedoelpunten voor Heppen scoorde en inmiddels de netten voor Dilsen al vijfmaal bol zette.

Daniëls

SK Sonnis is de laatste Limburgse provincialer in het bekerlot. De eersteprovincialer droomt van een affiche tegen Maasland, maar dan moet eerst Veldwezelt uitgeschakeld worden. «We kennen Veldwezelt. Vorig seizoen haalden we slechts 1 op 6 tegen Excelsior, maar bekervoetbal is anders. Bovendien rekenen we bij een eventuele draw op doelman Bart Daniëls die zich in de eerste ronde als strafschopspecialist ontpopte door drie elfmeters van Vigor Beringen uit zijn kooi te ranselen,» stelt Sonnis-secretaris Jacky Lemmens.

«Eerder elimineerden we de bevorderingsclubs Vigor Beringen en Wezel. Toch ook niet de eerste de besten,» pikt trainer Francis Verresen in. «Als we uitgeschakeld worden, zullen we niet wenen, maar iedereen in het SK huishouden is er toch op gebrand om Veldwezelt opzij te zetten en de week nadien tweedeklasser Maasland in de ogen te kijken. Een wedstrijd die voor mij als Maasmechelaar en schoonbroer van Paul Lambrichts (de assistent van trainer Billen, nvdr.) iets speciaal zal betekenen. Sonnis, dat zijn thuisreputatie mee heeft, kan op zijn sterkst aantreden en heeft het vertrouwen.»

Kalender

Zaterdag 14 augustus - 18.30

Heppen-Dilsen

Heusden Zolder-Amel (20.00)

Zondag 15 augustus - 16.00

Overpelt Fab.-Bercheux

Rode Verrewinkel-Kermt

Bocholt-Nieuwkerken

Sonnis-Veldwezelt

RC Gent-Beringen FC

St. Wetteren-Neeroeteren

Tongeren-Koksijde

Vigor op zondag

Vigor Beringen speelt zijn vriendschappelijke wedstrijd tegen Hasselt zondag om 18 uur en niet op zaterdag zoals in onze vrijdagkrant stond vermeld.