Brima Kanu (Lokeren) plots overleden

LOKEREN -

Gisterenmorgen omstreeks 3 uur overleed in het Antwerpse Maria Middelares-ziekenhuis de 20-jarige Brima Kanu, profvoetballer bij de Wase eersteklasser Sporting Lokeren.

BR>De Siera-Leonees werd een dag eerder geopereerd aan het onderbeen door Dokter Martens. Een operatieve ingreep die volgens Dr. J. Everaert, de clubdokter van Sporting Lokeren noodzakelijk was als Brima nog verder als profvoetballer door het leven wou gaan.

«De jonge veelbelovende Brima Kanu liep in zijn nog prille loopbaan meerdere blessures op aan de knie. Die waren oorzaak van een dysfunctioneren van het onderbeen zodat een correctie noodzakelijk was. Zonder een dergelijke ingreep was hij verloren voor de voetbalsport. Brima ging op consultatie bij dokter Martens en die was van oordeel dat de kans op welslagen één op twee was. Na dat onderhoud met Dokter Martens besliste Brima, die droomde van een carrière als profvoetballer, de ingreep te laten uitvoeren.»

De ingreep op zich bleek geslaagd en bij regelmatige controles, om het uur, in het ziekenhuis leek alles goed. Tot om 3u Brima dood werd aangetroffen. Een embolie in het bloed zou de doodsoorzaak zijn.

Brima, die al vijf jaar in Lokeren verbleef, was de jongere broer van Musa Kanu, die na zes seizoenen sporting Lokeren tot geen nieuwe overeenkomst kwam met de club. Hij was op zoek naar een andere werkgever en aan het testen in Nederland. Gisterenavond nog keerde hij naar Lokeren terug.