Philippe Clement: verrast -

GESELECTEERD

M.G.

BR>

BRUGGE -

«Echt waar? Dat is heel goed nieuws.» Philippe Clement reageerde heel tevreden op het nieuws van zijn selectie. Op 3 februari speelde hij zijn laatste interland in Cyprus. Een nare ervaring, die Clement zo snel mogelijk wil uitwissen. «Ik ben een beetje verrast door deze selectie,» aldus Clement. «Het loopt lekker bij Club Brugge, deze selectie is daar een gevolg van. Ik probeer de lijn door te trekken, de rest zal wel volgen. Is Branko er ook bij? Dat wordt een prettig weerzien.»

Marc Hendrikx: opsteker -

GENK -

Marc Hendrikx was één van de opvallendste spelers tijdens de Azië-trip. Hij ziet zijn prestaties daar beloond met een nieuwe selectie. «Dat is een opsteker,» reageert Hendrikx op het goede nieuws. «Mijn doel in Japan en Zuid-Korea was mijn visitekaartje afleveren en iets betekenen voor de ploeg. Dat is gelukt, maar daar mag het niet bij blijven. Die prestatie vraagt om bevestiging. Eerst en vooral op clubniveau. AA Gent wordt een zware dobber, we mogen met Racing Genk onze start niet missen.»

GEPASSEERD

Ronny Gaspercic: niet in de hand -

ALMENDRALEJO -

Bondscoach Georges Leekens verkoos verrassend de bijna 38-jarige Philippe Vande Walle boven Ronny Gaspercic. Vóór de interland tegen Bulgarije, nog geen vier maanden geleden, leek Gaspercic nog de vaste keus voor EURO 2000. Na de Azië-trip, waarvoor Gaspercic wegens clubverplichtingen moest passen, is er plots geen plaats meer voor de Genkenaar. «Wat kan ik daar op zeggen,» zucht een ontgoochelde Gaspercic. «De situatie is in enkele maanden al enkele keren veranderd. Ik heb het niet in de hand, kan me alleen maar bij de keuze van de bondscoach neerleggen.»

Een seizoen in de Spaanse tweede klasse zal de keuze van de bondscoach moeilijk kunnen beïnvloeden. «Ik weet het, het wordt moeilijk om me in de kijker te spelen. Momenteel is het windstil rond een eventuele transfer, de gegadigden kennen de - vrij hoge, mg - transferprijs.»

Op 22 augustus sluit in Spanje de transfermarkt. Extremadura heeft zich met een 23-jarige doelman van Barcelona overigens wel ingedekt tegen een eventueel vertrek van Gaspercic.

Wilfried Delbroek: knokken -

GENK -

Wilfried Delbroek was vrijdagmiddag de eerste om zijn ploegmaats Branko Strupar en Marc Hendrikx te feliciteren met hun selectie voor de nationale ploeg. Will is er zelf niet bij. «Ik kan niet meer doen dan blijven knokken,» aldus Delbroek. «Eerst en vooral moet ik presteren met Racing Genk, de rest volgt dan automatisch.»

Jacky Peeters: stimulans -

BIELEFELD -

Vorige week ontving Arminia Bielefeld een fax van de KBVB met de melding dat Jacky Peeters behoorde tot een ruime pré-selectie van de Belgische nationale ploeg. De 20-koppige kern haalde de Lozenaar echter niet. «Geen probleem,» reageert Peeters. «Voor mij is het al goed nieuws dat de bondscoach mijn prestaties van dichtbij zal volgen. Het is een extra stimulans om sterk te presteren bij Bielefeld.»

Danny Boffin: teleurgesteld -

METZ -

«Ja, ik ben teleurgesteld», laat Danny Boffin vanuit Frankrijk weten. «Ik heb het gevoel dat mijn afzegging voor de Azië-trip mij deze selectie kost. Maar op dat moment ging de competitie met Metz voor. Dat Leekens genoeg spelers voor mijn positie heeft, laat ik voor zijn rekening. Ik vind in ieder geval dat ik de jongste weken heel sterk bezig ben. Maar goed: misschien een volgende keer.»