«Blij als ze Beerschot roepen»

EKEREN -

Jos Verhaegen, voorzitter van GBA, keert vanavond terug naar het Kiel. Ruim 42 jaar geleden speelde hij er twee seizoenen bij de scholieren. Vandaag zal hij er vanuit de pluchen presidentszetel de eerste competitiewedstrijd van Germinal Beerschot bekijken. Tegen Lommel. Ook voor Verhaegen, jarenlang het gezicht van Germinal Ekeren, zelf is het wennen. «Voorzitter van

den

Beerschot... Het blijft vreemd klinken.»

W.V.

BR>Even vreesde Jos Verhaegen dat hij de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe fusieclub zou moeten missen. Hij worstelt al enige tijd met een vervelende virusinfectie aan de tanden en moest eerder deze week naar het ziekenhuis. «Gelukkig valt de schade nogal mee», grijnst hij. «Ik had al schrik dat ik een tijdje niet meer zou kunnen spreken. Dat zou pas erg geweest zijn.»

Door omstandigheden speelt Germinal Beerschot pas vanavond voor de allereerste keer in het Olympisch Stadion. «Zwijg mij van het stadion,» zegt Verhaegen. «Als de fusie tot dusver één teleurstelling heeft opgeleverd, is het dat wel. Massa's energie, tijd en geld hebben we daar al ingestoken. En wat heeft het ons opgebracht? Niets. Integendeel, nu gaan we zelfs miljoenen moeten investeren in tijdelijke aanpassingswerken, in dingen die we over een jaar al weer moeten afbreken. Dat is jammer. Te meer omdat ik weet dat de nieuwe mensen

bij-zon-der

hard gewerkt hebben de voorbije maanden om alles klaar te krijgen. Ik verwijt hen niets. Alleen moet ik vaststellen dat de wet vandaag blijkbaar zo ingewikkeld is dat niemand nog weet waar hij aan toe is. Heel lang was er van dat milieu-effectenrapport geen sprake. En dan plots... Gelukkig kunnen we ondanks alles nog 12.000 mensen zetten. Toch een kleine opsteker, ook al zijn daar dan veel meer staanplaatsen bij dan aanvankelijk gepland.»

Vorige week tegen Lierse riep de eigen aanhang plots

Beerschot, Beerschot

. Maar dat stoort Jos Verhaegen niet: «Ik ben blij als ze

Beerschot

roepen. Nu hoor ik onze eigen supporters tenminste. Vroeger riepen ze niets. Waarmee ik geen kwaad woord over hen wil zeggen. Germinal had ook goede supporters. Heel goede zelfs. In al die jaren eerste klasse hebben we geen enkel incident gekend. Dat waren brave mensen, werkelijk. Alleen waren ze met zo weinig, hé.»