Tweede dag Pukkelpop lokt meer bezoekers

Ondanks de hevige regenbuien in de nacht van donderdag op vrijdag, lokte de tweede dag van het muziekfestival Pukkelpop meer bezoekers. Donderdag zakten 35.000 muziekfanaten naar de festivalweide in Kiewit bij Hasselt af. De Pukkelpop-organisatie schat het aantal festivalgangers vrijdag tussen de 40.000 en 45.000.

Belga

Vrijdagochtend leek het er even op dat de 19de editie van het festival letterlijk in het water zou vallen en dat de festivalgangers er massaal de brui aan zouden geven. Tientallen tenten liepen immers compleet onder water en naar schatting 600 tot 700 verkleumde jongeren werden in de loop van de voormiddag in droger oorden opgevangen. Enkele honderden anderen keerden huiswaarts.

Maar dat er uiteindelijk minder volk zou opdagen, is niet correct gebleken. "In totaal 3.000 jongeren passeerden de gebouwen die voor opvang bestemd waren, om er zich op te warmen en zich opnieuw klaar te stomen voor het festival. Ook van het aantal jongeren dat huiswaarts keerde, is het overgrote deel in de loop van de late namiddag opnieuw naar de festivalweide afgezakt", verduidelijkt organisator Chokri Mahassine.

Zaterdag is de derde en laatste dag van het Pukkelpopfestival. dat vindt traditioneel plaats het laatste weekeinde voor de start van het schooljaar.