Kleuteronderwijs in Limburg in de lift

In de provincie Limburg lijkt er zich vooral een stijging van het aantal leerlingen in het kleuter - en het secundair onderwijs voor te doen. Het lager onderwijs daarentegen zal het dit schooljaar met minder leerlingen moeten doen. Een en ander blijkt uit de leerlingencijfers voor Limburg die vrijdag door gedeputeerde van onderwijs Frank Smeets werden bekendgemaakt.

Belga

Terwijl er tijdens het afgelopen schooljaar 26.382 kinderen kleuteronderwijs in de provincie Limburg volgden, zijn er voor het nieuwe schooljaar 30.256 leerlingen ingeschreven. Dat is een stijging van 3.874 leerlingen.

Ook het secundair onderwijs doet het goed in Limburg. Daar zullen komende maandag in totaal 60.572 leerlingen voor hun eerste schooldag aanrukken. Tijdens het voorbije schooljaar waren er dat nog 57.805. Volgens Smeets wijst de stijging van het aantal leerlingen in het secundair onderwijs op een tweede generatie "babyboom" van gezinnen met twee naar gezinnen met drie kinderen.

Het Limburgse lager onderwijs kent een lichte terugval van ruim 54.000 leerlingen naar 53.000 leerlingen. De trend van een dalend aantal leerlingen in het lager onderwijs in Limburg lijkt zich daarmee ook dit jaar verder te zetten, aldus nog Smeets.