Rector wil LUC veranderen in 'Universiteit Hasselt'

Rector Harry Martens van het Limburgs Universitair Centrum (LUC) in Diepenbeek wil de naam van de instelling veranderen in 'Universiteit Hasselt'. Dat heeft Martens aan de Raad van Bestuur van het LUC voorgesteld. Die beraadt zich momenteel nog over het voorstel, zo meldt TV Limburg vrijdagavond.

Belga

Gezien de namen van universiteiten in Vlaanderen bij decreet vastgelegd zijn, moet er in principe een nieuw decreet opgesteld worden om de naamsverandering door te voeren. Aangezien dat heel wat tijd in beslag neemt, zal de naamsverandering, zelfs indien ze de goedkeuring van de Raad van Bestuur van het LUC wegdraagt, nog niet voor morgen zijn.

Martens, die ook rector van de tUL is, de transnationale Universiteit Limburg, gaf eerder al te kennen dat hij de samenwerking tussen het LUC en de Universiteit Maastricht, de twee "moederuniefen" van de tUL, binnen de 10 jaar zo wil uitbouwen dat de tUL door de buitenwereld beschouwd wordt als één universiteit met twee campussen, één in Diepenbeek en één in Maastricht.

De tUL ging in 2001 van start met de opleidingen levenswetenschappen, informatica - en communicatietechnologie. Ondertussen is daar ook de richting biomedische wetenschappen bijgekomen.