Wyndham heeft nog steeds interesse in Fardis

De Amerikaanse investeerdersgroep Wyndham Global Partners heeft alsnog interesse om de failliete foliënproducent Fardis over te nemen. Vrijdagmorgen hebben ze de curatoren laten weten dat ze nog steeds op zoek zijn naar de nodige financiering. De curatoren staan sceptisch tegenover de nieuwe toenadering.

Belga

Wyndham was al eerder kandidaat om Fardis over te nemen, maar toen eind juli bleek dat de Amerikanen niet het nodige geld voor de overname op tafel konden leggen, verklaarde de Turnhoutse handelsrechtbank het moederbedrijf van de Fardis-groep, met zetel in Beerse, failliet.

Ook na het faillissement stelde Wyndham zich kandidaat, maar tot een concreet bod kwam het nooit. Even was er een andere kandidaat-overnemer voor de hele groep, maar die haakte ook af. Intussen stevenen ook de dochterbedrijven van Fardis op een faillissement af.

Wyndham heeft de voorbije dagen opnieuw contact gezocht met de curatoren, maar die staan sceptisch tegenover de toenadering. "We hebben hen al laten verstaan dat het voor ons niet moet, maar ze blijven via hun raadsman contact zoeken met ons", zegt curator Jef Van Looy.

Het vernieuwde contact zorgt wel voor nieuwe hoop bij de bestuurders van de bedrijven binnen de Fardis-groep. Zij blijven hopen in een overname van de hele groep, zodat een faillissement vermeden kan worden. "Er zijn believers en non-believers bij de bestuurders", zegt Van Looy.