Overspannen vrouw wilde psychiaters ombrengen

Het Brugse gerecht heeft vrijdag een 32-jarige vrouw uit Brugge laten opsluiten die daags voordien gedreigd had haar twee psychiaters om te brengen. De vrouw werd donderdagnamiddag op de parking van het AZ Sint-Lucas overmeesterd toen ze met een geladen jachtgeweer op weg was om de daad bij het woord te voeren.

Belga

Volgens de gerechtelijke diensten waren bij de vrouw de stoppen doorgeslagen omdat ze vreesde opnieuw te zullen worden gecolloqueerd. In een telefoontje meldde ze aan de politie dat ze daarom haar psychiaters zou ombrengen. De politie achterhaalde dat de vrouw met de bus op weg was naar het AZ Sint-Lucas. Op de ziekenhuisparking werd ze inderdaad opgemerkt, met een jachtgeweer in de hand.

Nadat de parking was ontruimd en het publiek in veiligheid gebracht, slaagde men erin, na wat over en weer gepraat, de overspannen vrouw te overreden. Ze legde het wapen op de grond en werd vervolgens ingerekend. Het wapen bleek dezelfde dag te zijn gekocht in Brugge. Het was geladen en in haar tas had de vrouw nog een extra dosis patronen.

De vrouw zal hoogstwaarschijnlijk worden geïnterneerd, maar zit voorlopig in de gevangenis op verdenking van doodsbedreigingen en verboden wapendracht.