Enzo Scifo ontsnapt aan de dood

ANTWERPEN -

De gezondheidstoestand van Enzo Scifo, de 33-jarige middenvelder van Anderlecht, is geruststellend. De voetballer ontsnapte vrijdagochtend in het Deurnese Middelaresziekenhuis op het nippertje aan de dood, toen één van zijn longen dichtklapte. Daardoor kwam er onvoldoende zuurstof in het bloed terecht.

BR>Om 3 uur 's ochtends was de toestand van Scifo kritiek en werd voor zijn leven gevreesd. In de vroege voormiddag was het ergste gevaar gelukkig geweken. Het incindent gebeurde ongeveer 24 uren na de schouderoperatie. Er zou geen verband zijn tussen de twee medische zaken.

Enzo Scifo werd vrijdagavond kunstmatig in slaap gehouden en is gekoppeld aan een beademingstoestel. Volgens zijn arts is dit standaardprocedure. Waarschijnlijk kan Scifo vandag weer zelfstandig ademen. Het incident zal geen gevolgen hebben voor de gezondheid van Enzo Scifo. Ook zijn voetballoopbaan komt niet in het gedrang. De vooropgestelde revalidatie van drie maanden, na de schouderopratie, zou zelfs voldoende zijn.