«Voetbal was zijn leven»

LOKEREN -

Grote verslagenheid gisteren op Daknam. De feestelijke stemming bij de voorbereiding op de Fandag van vandaag en de topper tegen Club Brugge van morgen sloeg plots om in consternatie en onbegrip bij het vernemen van het onheilspellende bericht dat Brima Kanu overleden was. Complicaties bij een operatieve ingreep aan het onderbeen waren de 20-jarige Siera-Leonees fataal geworden.

D.D.T.

BR>Bij clubdokter J. Everaert was Brima, die op zijn zestiende in Lokeren neerstreek, kind des huizes. «Voetbal was zijn leven,» aldus Dr. Everaert. «En hij had er alles voor over om hier een profcarriére uit te bouwen. Maar het zat hem niet mee. Meerdere blessures aan de knie gooiden roet in het eten en waren oorzaak dat de stand van het onderbeen moest gecorrigeerd worden. Zonder een dergelijke ingreep was verder voetballen niet meer mogelijk. »

De voetballer was donderdagavond op eigen verzoek geopereerd aan zijn onderbeen. Kort na middernacht vond een verpleegster Kanu Brima dood in zijn bed. Hartstilstand was de eerste prognose. Later bleek dat een vetophoging in het bloed de doodsoorzaak te zijn.

Het mocht niet zijn voor de levenslustige en vrolijke Brima Kanu die einde van het seizoen 1997-98 zijn debuut maakte in het eerste elftal (thuis tegen Lommel) en die een mooie loopbaan in het vooruitzicht had.

Samen met broer Musa was hij vijf jaar op Daknam. Aan het einde van het seizoen gingen hun wegen uit elkaar. Musa had geen zin in een contractverlenging bij Lokeren en ging op zoek naar een andere club. Op het ogenblik van het overlijden van zijn broer was hij aan het testen in Nederland.