Ann D'Hoore hoopt op plaatsje bij laatste vier

TC De Dageraad

H.C.

BR> Om An D'Hoore al maar meteen te geven wat haar toekomt, de erelijst '99 kan heel wat vergelijkingen aan. "In de loop van de voorbije jaren startte ik maar met mondjesmaat in tornooien. Vakantiemaanden wou ik nu eenmaal ook beleven als pure vakantie." "Van die gewoonte ben ik dit jaar nogal sterk afgeweken. Verscheidene tornooien meegepikt, een handvol finales gehaald, een paar keer gewonnen. Ach, zullen we de grote woorden maar achterwege laten, zeker?"

"Het wordt volgend jaar geen kinderspel, want er steekt een promotie de kop op: van B-15 naar B-15/4. Een beetje fier ben ik natuurlijk wel. Maar ik ben die opgang niet waard. Dat is al te veel eer. Ik zal tijdens de wintermaanden fameus moeten trainen."

Daar hebben we ze weer, de bescheidenheid van D'Hoore. Bescheiden of niet, in eigen huis hoopt ze op een plaatsje bij de laatste vier. Gisteravond (kwartfinale) keek D'Hoore in de ogen van Vanessa Mullis. Op papier een haalbare kaart. Dan zou het vandaag een halve finale worden met wellicht Donna Melis als tegenstandster. Rest nog één grote vraag. Hoever staat tornooifavoriete Leslie Butkiewicz? Zes maanden stilte (knie) achter de rug, nu het allereerste tornooi. Zelfs de kenners doen er momenteel het zwijgen aan toe.