Recordaantal opnieuw overschreden

TC Heistse

W.K.

BR> Op TC Heistse is het vanaf vandaag volle bak. Met 411 inschrijvingen, verdeeld over acht enkel- en zes dubbelreeksen wordt het recordaantal van vorig jaar nog maar eens overschreden. "Het worden lange dagen en nachten, we zullen er vanaf de eerste dag stevig moeten invliegen om op schema te blijven", vertelt wedstrijdleider Peter Spiessens. "Gelukkig beschikken we over acht terreinen, waarvan zes verlicht, zodat we bij goed weer 's avonds kunnen doorspelen."

In de hoogste vrouwenreeks maken 15 deelnemers hun opwachting. "Dit zijn er drie minder dan vorig jaar. Vermoedelijk speelt hier de concurrentie van

stad Antwerpen

", aldus de wedstrijdleider. Toch heel wat kwaliteit op de tabel. Kathleen Eeckhout(B-15/2), Elke Heremans(B-15/2), Donna Melis(B-15/2) en Sofie Hoste(B-15/1) staan rechtstreeks op de eindtabel, de anderen moeten zich eerst nog door de kwalificaties worstelen. Op de tabel zijn geen Heistenaars aanwezig.

Bij de mannen is reeks 2 met 32 deelnemers goed gestoffeerd. De zes B-spelers nemen de reekshoofdplaatsen in. Thuisspeler én tweede reekshoofd Ignace Noë zal alvast voor eigen publiek het onderste uit de kan halen om de trofee binnen te halen.