Christophe De Leeuw struikelt in halve finale

VTV

H.Fr.

BR> Voor de zesde keer al haalde André Beck de Oost-Vlaamse editie van het VTV-selectietornooi naar Beckhand. Hij mocht op de wedstrijdtabellen 400 namen invullen. Dat is 100 meer dan tijdens de vijfde editie van vorig jaar. Het grote voordeel bij de jeugd is dat er ook overdag matchen mogen worden geprogrammeerd. "Ik doe dit tornooi nog altijd erg graag", beweert André Beck. "Er is wel veel werk aan, want een aantal zaken moeten op elkaar worden afgestemd. Je kan iemand van Maaseik of Oostende niet 's morgens en in de vooravond naar Beckhand laten komen. Enkelspelen en dubbels moeten heel goed op elkaar worden afgestemd. Dat is niet altijd makkelijk."

Vrijdagvoormiddag stonden in jongens 10 al de halve finales op het programma. Christophe De Leeuw, de jonge kerel van TC Madison uit Ninove die vorige week in Oudenaarde voor de Jeugdtrofee twee reeksen won (J10 en J12), werd uitgeschakeld door Yves Toussaint (2-4, 4-2, 4-1). Toussaint zal het in de finale opnemen tegen Nicolas Zogay, die in een spannende driesetter Kevin Soetewey (1-4, 4-1, 4-3) versloeg. Naast De Leeuw maakten nog een aantal Oost-Vlamingen kans op een ticket voor de finale. Niels Desein, Ewout Talpe en Pieter Laurent stootten door tot de kwartfinale jongens 14. Olaf De Weert en Bastiaan De Waele kunnen in jongens 12 zelfs voor een volledig Oost-Vlaamse finale zorgen.

Bij de meisjes 16 staat een Oost-Vlaamse halve finale op het programma.

Debbrich Feys neemt het op tegen Nathalie Van den Broeck. Stefanie Maenhout torst de Beckhand-hoop in meisjes 14. Als ze in de halve finale voorbij Shana Oyen geraakt, komt ze in de eindstrijd uit tegen Stefanie De Jaeger of Sofie Govaert. Heleen Maenhout (Beckhand) kan in meisjes 10 de finale spelen tegen Fien Maes (De Jasmijn). En in meisjes 12 moet Teresa Jarova (Madison) de Oost-Vlaamse eer hooghouden.