Eerste zege voor Manchester United

MANCHESTER

De Engelse landskampioen Manchester United heeft de eerste zege van de nieuwe competitie binnengehaald. In de tweede wedstrijd voor de Premier League werd voor eigen publiek het Sheffield Wednesday van Gilles De Bilde met 4-0 verslagen.

REUTERS

BR>In de eerste wedstrijd beleefden de Mancunians zondag een valse start. Door een treffer in eigen doel van Jaap Stam vlak voor tijd werd het bij Everton slechts 1-1 gelijk. Op Old Trafford zorgden woensdagavond Paul Scholes en Dwight Yorke (voor rust) en Andy Cole en Ole-Gunnar Solskjaer (na rust) voor de treffers, bejubeld door ruim 54.000 toeschouwers.

Aston Villa voegde zich bij Arsenal aan de kop van de ranglijst met twee gewonnen wedstrijden. Voor 30.000 mensen in Birmingham werd het tegen Everton 3-0. Joachim, Dublin en Taylor produceerden de doelpunten. Vijf minuten na rust, bij een 1-0 stand, kreeg Collins van Everton rood.

Leeds United boekte een 3-0 zege bij Southampton met 3 treffers voor Bridges. Leicester City zegevierde thuis met 1-0 over Coventry City door een benutte strafschop van Izzet. Burrows van de bezoekers kreeg rood.