Preud'homme neemt afscheid voor 75.000 toeschouwers

LISSABON

Michel Preud'homme stond dinsdagavond naar aanleiding van een vriendschappelijke wedstrijd tussen Benfica Lissabon en Bayern München voor het laatst onder de lat. De ex-doelman van onder meer Standard en KV Mechelen speelde voor zijn club, Benfica, zijn laatste wedstrijd voor 75.000 toeschouwers in het Stadio da Luz in Lissabon.

Belga/AP

BR>Bayern München gaf echter geen cadeaus weg en won de wedstrijd met 1-2. De doelpuntenmakers waren Michael Tarnat (65') en Alexander Zickler (86') voor de Duitsers en 'Chano' Fernandez (74') voor Benfica.

Preud'homme zelf speelde slechts enkele minuten mee. Bij zijn vervanging door de Argentijnse doelman Gustavo Bossio, kreeg hij een staande ovatie. "Ik was reeds voorbereid om het voetbal en Benfica te verlaten, maar wat hier gebeurde met dit publiek is iets wat ik nooit had durven dromen", zei de intussen 40-jarige Belg.

Michel Preud'homme werd in 1994 nog uitgeroepen tot de beste doelman van het WK en won in 1988 de Beker der Bekerwinaars met KV Mechelen. Hij zal zich voortaan bezighouden met de internationale relaties bij Benfica. "Om Benfica te mogen vertegenwoordigen als speler was een eer voor mij, net als mijn nieuwe functie hier", aldus Preud'homme.