Philip Haagdoren (GBA) rekent op zege tegen Lommel

Met de komst van Lommel staat GBA-er Philip Haagdoren voor de tweede keer op rij tegen een van zijn ex-clubs. Maar vorige week, op Lierse, smaakten de druiven nog zuur voor de geboren en getogen Lommelaar. Hij startte op de invallersbank en mocht pas na driekwart wedstrijd ploegmaat Wesley Sonck komen aflossen. Bovendien verloor de club van Franky Van der Elst op de openingsdag met 3-1. «Natuurlijk was ik niet blij met dat zitje in de dug-out,» schokschoudert de zoon van de Lommelse schepen van sport, Fons. «In de oefencampagne was het begrijpelijk nog wat zoeken en tasten. Af en toe draaide het ook een beetje vierkant, zodat de trainer tegen Lierse voor een meer behouden aanpak koos. Ik geloof niet meteen dat hij dat tegen Lommel zal veranderen. Jammer voor mij dus. Ik train goed, ik voel me ook goed, maar ik sta naast het basiselftal. Op mijn 29ste is het geen prettig gevoel om via een invalbeurt mijn kunnen nog te moeten bewijzen. Maar goed, ik doe mijn best om daar zo snel mogelijk verandering in te brengen.»

P.D.

BR>Fusieclub Germinal Beerschot Antwerpen speelt voor de eerste keer in haar prille bestaan een competitiewedstrijd voor eigen volk.

- Gaat Lommel zaterdagavond het gelag moeten betalen?

«Dat hoop ik toch

(lacht)

. Enfin, ik reken op een kleine zege tegen een niet te onderschatten tegenstander. We hebben genoeg routiniers in onze gelederen, die gaan zich na de eerste de beste verliesbeurt geen vragen stellen. De

twaalfde man

zal ook wel een rol spelen. Op het Lisp waren al opvallend veel GBA-fans aanwezig, tegen Lommel zal dat niet anders zijn.»