Paardensport: Marc Van Dijck nu ook internationaal

NIEUWENRODE -

Marc Van Dijck runt samen met zijn echtgenote Carine De Vos de Sporthengstenstal Nieuwenhof. Afgelopen weekeinde pakte de stijlvolle ruiter twee bekers op de nieuwe 'Zeldenrust Jumping' van Harrie Theeuwes in Zandhoven. In de Grote Prijs kon hij met Verelst Krisia als enige van de vijf barrageklanten het parcours van Marc Vygh foutloos springen.

H.P.

BR> "Vanaf vrijdag gaan we onze kans op de internationale jumping aan de Vierselbaan. Ook Carine kan er bewijzen dat ze één van de beste amazones van het land blijft. Samen trainen we dagelijks veel paarden. Al blijft ons hoofddoel goede sportpaarden te fokken. We hebben in ons hippisch centrum aan de Veldstraat goede hengsten staan. Filou, Gotha, Cumano, Carnaby en Corsaire hebben zelf ook veel kwaliteiten voor de sport. Zij kunnen voor een nieuwe, kwalitatief hoogstaande generatie springpaarden zorgen."

Verschillende topfiguren van de Teugel waren afgelopen weekeinde betrokken bij de 'Zeldenrust Jumping' in Zandhoven. Raoul Smits bouwde mee de parcours. Caroline Wauters en Mike Van Belle leidden het verloop in goede banen. Vanaf vrijdag zorgen ze weer mee voor een perfecte organisatie van de internationale jumping in Zandhoven.

Dormaels in Muizen

Hun Teugelkameraden sprongen in Muizen bij Stal Van Aken. Grote figuur was hoefsmid Daniël Dormaels. Met Camelia des Peux versloeg hij in de barrage de combinatie Jos Wouters-Orienta. De kleine GP werd gewonnen door Christina De Swert met Green Sleeps Gala. Zij was een fractie sneller over het hout dan Pieter Bourguignon met Matador. De ruiter uit Keerbergen hield Lieve Jacobs-Niggli op enige afstand. Guy Bruyninx was in de andere 1.20m-proef superieur met de talentrijke Phellini van Luc Roose.