Mountainbike: Meerschaert en Galand winnen Beker van België

MALMEDY -

Het AnHyp mountainbiketeam heeft twee eindwinnaars in de beker van België in haar rangen. Patrick Meerschaert (Sint-Gillis-Waas) was de beste bij de masters. Hij won vorige zondag ook de laatste rit in Malmedy en bleef daardoor Armand Van Och in de eindstand ruim voor. Het was meteen de achtste zege van het seizoen voor Meerschaert, die ook één week geleden in Bombaye aan het langste eind trok.

I.E.

BR>Een tweede eindzege was er voor de jonge Waal Michael Galand, ook aangesloten bij het Wase team. Galand reed een verstandige wedstrijd en nam geen risico's toen hij in tweede stelling reed achter dagwinnaar David Schmets. In de tussenstand had Galand voldoende voorsprong opgebouwd om met zijn tweede plaats zeker te zijn van de eindzege. Ploegmakker Benoît Choffray werd derde in de eindstand.

De successen in dit nationaal regelmatigheidscriterium hebben er toe geleid dat de initiatiefnemers van het AnHyp-team ook volgend jaar met hun ploeg op deze nationale weg zullen doorgaan.

GLC Summer Cup

In de GCL Summer Cup blijven vader en zoon Cornu uit Beveren het erg goed doen. Dominique won met overtuiging de wedstrijd bij de aspiranten. Vader Dirk won ook al met voorsprong de cross bij de masters. Op het BK, dat één week eerder op een vrijwel vlak wegparcours werd gereden in Diepenbeek, werd Dirk geklopt door Marc Lenaerts, maar op een echt mountainbikeparcours zoals in Malmedy was duidelijk dat de beste mountainbiker bij de masters in Beveren woont.