WK Beachvolley Oostende: Waelkens-Van Mierlo door

OOSTENDE -

De eerste van de twee kwalificatiedagen voor de Belgische manche van het WK zit erop. Het werd voor de acht Belgische duo's niet meteen een groot succes. Vanmorgen zal enkel nog het Belgische team Waelkens-Van Mierlo aantreden. Zij spelen tegen de Fransen Deulofeu-Guissart.

F.R.

BR>Er daagden 57 duo's uit 25 landen op in dit tweedaagse kwalificatietornooi. De Braziliaanse favorieten Gavio Giovane en Ramos Tande plaatsten zich vlot. Zij wonnen van Waelkens-Van Mierlo: 5-15. Eerder wonnen onze landgenoten wel tegen de Zwitsers Vesti-Egger met 17-15 en tegen een ander Belgisch duo, Melis-Embrechts, met 15-3. Melis-Embrechts zorgden voor een stunt door de Cubanen Chambers-Milian Carvajal met 17-16 te kloppen. De andere Belgen verloren elk hun match: Humblet-Humblet met 15-4 tegen een Oostenrijks duo, Van Huffel-Baeyens met 15-6 tegen een team uit Puerto Rico, Speleman-Roose met 15-7 tegen Oostenrijkers, Andelhof-Goffin met 15-5 tegen Polen en Courtois-Verbeeck met 15-17 tegen Fransen.

Vandaag strijden nog 16 teams in het kwalificatietornooi om de acht tickets die recht geven op de hoofdtabel. Vrijdag komen dan onze Belgische topteams in actie. Zij waren vrijgesteld van dit kwalificatietornooi.