Verdiende draw voor Kapellen

De start van de competitie verliep voor Kapellen buiten verwachting goed. In het grauwe Luikse industriegebied werd een hoopvolle prestatie neergezet en het gelijkspel was oververiend.

E.N.

BR>Enkel in het wedstrijdbegin had de ploeg van Mark Talbut het wat moeilijk. Niet verwonderlijk, want in de verdediging speelden Verschueren, Van Aelst, van Zundert en Jankovic nauwelijks samens en ook Mattheeusen en Oparaku zijn het flankwerk niet gewend.

Bovendien kreeg de Luikse spelverdeler Wawa aanvankelijk te veel vrijheid. Kansen werden er niet weggegeven maar Kurt Stoops had absoluut geen verhaal tegen het openingsdoelpunt, een loeier vanop de rand van het strafschopgebied.

De tegentreffer schokte even het zelfvertrouwen, maar geleidelijk schudde Kapellen de complexen van zich af. Pascal Bovri zette de organisatie op punt, Guy Franken verplichtte de boomlange Vandenbergh op eigen helft te blijven en Kurt Mattheeusen en Mobi Oparaku konden enkele keren voorbij hun mannetje gaan.

ComplementairVooraan bewezen Carchiolo en Vukicevic dat zij kunnen uitgroeien tot een degelijk complementair spitsenduo. Het vertrouwen in de achterste lijn steeg met de minuut en de thuisploeg kon Stoops slechts één keer aan het werk zetten met een te zwak schot van Van der Poel.De wedstrijd van woensdag was de beste sinds het begin van de voorbereiding. Voor een groot deel werden de bange voorgevoelens de kop ingedrukt, maar een garantie op het behoud is het zeker niet. Of de goede prestatie te danken is aan de eigen sterkte of aan de zwakte van de tegenstrever, zal de toekomst uitwijzen. Voor Kapellen is het zeker een noodzaak dat Oparaku afziet van een buitenlands avontuur. In een vrije rol zullen de flitsen van de klasserijke, onberekenbare Nigeriaan vaak het verschil maken.