Ronnie Wallwork stapt vandaag naar rechtbank

Vandaag wordt bij de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel het kort geding ingeleid dat Ronnie Wallwork aanspant tegen de Belgische voetbalbond. De Engelsman reageert hiermee op de levenslange schorsing die hem door het Sportcomité werd opgelegd. Danny Higginbotham wacht de uitspraak van het Beroepscomité af.

Jan Van Craen

BR>Doel van het kort geding is de vernietiging van de beslissing van het Sportcomité. Daarvoor worden een drietal argumenten ingeroepen.

"Ten eerste was volgens ons het Sportcomité niet reglementair samengesteld", aldus advocaat Van Moorleghem. "Op de Algemene Vergadering van 20 juni werd beslist dat er twee juristen in het comité moeten zetelen. Dat was niet het geval. Uiteraard is elke beslissing van een onregelmatig samengestelde rechtbank nietig. Ten tweede was het Sportcomité vooringenomen. Zij spraken zowel de preventieve schorsing als het definitieve verdict uit. Zij zijn dus rechter en partij in hetzelfde geding. Ten derde is het levenslange verbod om te voetballen een schending van het recht op arbeid."

Wellicht eind deze maand wordt de zaak behandeld door het Beroepscomité van de voetbalbond.