Hewitt wil tennis ruilen voor Australisch voetbal

De Australische tennisspeler Lleyton Hewitt heeft vrijdag laten uitschijnen dat hij er niet noodzakelijk aan denkt om nog jaren tennis te spelen en dat hij zich graag zou toeleggen op Australisch voetbal.

Belga

Hewitt deed zijn uitspraak tijdens een interview op televisie met de kapitein van het Amerikaanse tennisteam voor de Daviscup, Patrick McEnroe. Het voormalig nummer één van de wereld en winnaar van de US Open 2001 en Wimbledon 2002 is dit jaar teruggezakt naar de zesde plaats op de wereldranglijst door de laatste vijf maanden geen enkel toernooi te winnen.

De vader van Hewitt is zelf een ex-speler van Australisch voetbal. "Hij heeft me echt verbaasd toen hij zei dat hij graag Australisch voetbal zou spelen en dat hij er niet echt zin in heeft nog acht jaar te tennissen", verklaarde McEnroe. McEnroe was verder geïntrigeerd door een uitspraak van Hewitt waarin hij zei dat nog nooit iemand twee Grand Slams had gewonnen die Australisch voetbal speelt. Hewitt heeft geen Australisch voetbal meer gespeeld sinds hij het Immanuel College heeft verlaten, een privéschool in Adelaide, behalve een liefdadigheidswedstrijd in september vorig jaar waarin Hewitt een sterke indruk naliet.