Antwerp mocht de start van de competitie niet missen

DESSEL -

Antwerp miste gisteren op Dessel zijn competitiestart niet. Tegen het zwarte beest van vorig seizoen kwam de Great Old slechts in het begin van de tweede helft even in de problemen. "Na vorig seizoen weten we hoe belangrijk het is de start niet te missen", zei uitblinker William Verbeeck.

BR>Antwerp was ondanks de schitterende oefencampagne niet met een gerust hart naar de Kempen afgereisd. Vorig seizoen beten de jongens van Regi Van Acker twee keer in het zand tegen Dessel. Deze maal liet Antwerp zich niet verrassen.

"We hebben die nul op zes uit ons hoofd gezet", aldus Verbeeck. "Verliezen op Dessel was taboe. Het scenario verliep aanvankelijk ideaal voor ons. Van vorig seizoen weten we hoe belangrijk het is om tegen zulke ploegen op voorsprong te komen. Nu lukte dat al heel vroeg in de match, schitterend natuurlijk. Als we nu kunnen starten met een tien op twaalf dan moeten we die helse inhaalrace van vorig jaar niet overdoen."

De zege van Antwerp opent perspectieven. Regi Van Acker kon op Dessel geen beroep doen op Campara, die op het middenveld voor een technisch surplus zorgt, en Pivaljevic, die in de spits brokken moet maken met Goots. Met de Zuid-Afrikaan Jacobs, die bij de invallers en op training schitterende dingen laat zien, houdt Van Acker nog iets achter de hand.

Verbeeck ontpopte zich in Dessel tot beste man op het veld. Met twee assists en een op hem gemaakte strafschopfout had William een groot aandeel in de zege. Ook op andere momenten was het Antwerps nummer zes vaak ongrijpbaar.

"Ach, je bent maar zo sterk als je eigen ploeg dat toelaat", blijft Verbeeck bescheiden. "Je moet de ballen krijgen van de ploegmaats en ze moeten bereid zijn om de gaten dicht te lopen. Dat ik een goede wedstrijd speelde is meegenomen, maar het is de ploeg die telt."

Toen Mateso vlak na de rust de aansluitingstreffer binnenkopte, kreeg Antwerp het even benauwd. "We brachten onszelf in moeilijkheden. We kwamen niet agressief genoeg uit de kleedkamer en dan loop je op een doelpunt."

Ook trainer Regi Van Acker was opgelucht dat zijn ploeg geen averij opliep in het eerste halfuur van de tweede helft.

"Wat een moment van concentratieverlies kan teweegbrengen", aldus Van Acker. "Een doelpunt is snel gemaakt en voor je het weet, beleef je nog een warme avond. Een klein veld, het publiek dat opleeft, de gevolgen kunnen groot zijn. Maar ik onthoud de positieve zaken. Het enorme tempo in de eerste helft, de bliksemstart met vooral een sterke William Verbeeck. Eigenlijk hadden we voor de rust meer doelpunten moeten maken. Maar belangrijkst is dat we op de openingsdag drie punten pakken op het veld van een ploeg die ons helemaal niet ligt. We hebben bewezen dat het vertrouwen terecht in de groep aanwezig was."