Favoriet lost de superhoge verwachtingen makkelijk in

DESSEL -

Favoriet Antwerp kreeg zijn eerste zege van het seizoen niet cadeau van Dessel. Dankzij een vroeg doelpunt van Da Silva en een strafschop van Goots leek de Great Old op een moeiteloze zege af te stevenen. Een moedig Dessel knokte in de tweede helft terug, maar tevergeefs.

BR>Antwerp was ondanks de schitterende oefencampagne niet met een gerust hart naar de Kempen afgereisd. Vorig seizoen beten de jongens van Regi Van Acker twee keer in het zand tegen Dessel. Dit keer liet de titelfavoriet zich niet verrassen.

Regi Van Acker koos in het doel voor Oldrich Parizek en als rechtsachter werd de voorkeur gegeven aan Jonas De Roeck. Invallersdoelman was Rade Mojovic en niet Aleksander Klak. De ontgoochelde Pool gaf dinsdagavond verstek bij de invallers en liet een doktersbriefje voor de komende week bezorgen. Bij Dessel was Melis ondanks enkelproblemen speelklaar geraakt.

Van een echte wedstrijd was pas in de tweede helft sprake. Antwerp klom al vroeg op voorsprong toen een bedrijvige Verbeeck Da Silva bereikte en de Braziliaan binnentikte. Met de vroege goal leek de vlam in de pan te kunnen slaan, maar het vervolg bleef aanvankelijk uit. Bij Antwerp kwam de laatste pass niet aan en Dessel werd te vaak geconfronteerd met zijn technische onvolkomenheden om het Antwerp moeilijk te maken. Eén keer kon de thuisploeg Parizek voor de rust verontrusten. De vrijstaande Mateso knalde op aangeven van Hoes onbesuisd naast.

Nog voor de koffie leek de Great Old de wedstrijd te beslissen. Heylen vloerde Verbeeck, absolute uitblinker bij Antwerp, in het strafschopgebied. Patrick Goots trapte vanop elf meter feilloos zijn eerste van het seizoen binnen. Op slag van rust had de Fré nog een schitterende save in huis op een schot van Verbeeck.

Wie had gedacht dat de veer bij Dessel gebroken was, kwam bedrogen uit. Vlak na rust blies invaller Nouhass de wedstrijd nieuw leven in. De Marokkaan kopte een voorzet van Hoes voorbij Parizek. Dessel rook zijn kans maar moest opletten voor de tegenstoten. Verbeeck besloot van dichtbij naast en aan de overzijde ging een lobje van Kerkhofs tot ergernis van al wat Dessels was rakelings naast. Antwerp speelde met vuur en een misverstand in de bezoekende defensie werd bijna uitgebuit door Jacobs.

Een actie van alweer William Verbeeck besliste de partij een klein kwartier voor tijd. De rechterflank bereikte de ingevallen Fatokun, pas zeven minuten op het veld, en de supersub knalde onhoudbaar binnen.

Doelpunten: 7' Da Silva 0-1, 34' Goots (pen.) 0-2, 51' Nouhass 1-2, 78' Fatokun 1-3

Scheidsrechter:

De Coninck

Gele kaarten:

Van den Schoor, Mateso

Toeschouwers:

4.000

DESSEL:

De Fré, Hoes 61' Bursac), Cox, Gielens, Kerkhofs, Heylen, Van den Schoor, Melis (46' Sas), Jacobs, Ghiro (46' Ghiro), Mateso

ANTWERP:

Parizek, De Roeck, Emmerechts, Leleu, De Neys, Verbeeck, Van Britsom, Senanu, Ribus (67' Mücher), Da Silva (71' Fatokun), Goots (84' Owolabi).