Bibberen voor eerste zege

EISDEN -

Maasland heeft de eerste opdracht van het seizoen moeizaam afgewerkt. Hekelgem leek lange tijd in Maasland zowel speltechnisch als conditioneel de meerdere te moeten herkennen, maar kwam in het wedstrijdslot nog fel opzitten. In zoverre dat de bezoekers tot in de slotseconden uitzicht op een gelijkspel behielden.

J.M. Scheidsrechter: Vandenboer Gele kaarten: Van Geem, Kubr, Reumers, Spillebeen, Jebbour Toeschou

BR>Het eerste kwartier pakte Maasland, hoe kon het anders, met het

eclips-systeem

uit. De thuisploeg hield clever het balletje verborgen voor de neo-tweedeklasser, hetgeen in de 12' resulteerde in een

diamant

van een doelpunt. Marcos Perreira goochelde zich, na een verre vrijschop van Kubr, voorbij twee Hekelgem-verdedigers om dan met volle tip voorbij Wuillaume te toetsen. Op een tweede dreiging van de Braziliaan, enkele minuten later, reageerde de Hekelgem-doelman succesvoller. Van Helden mocht nog eens gevaarlijk naar doel koppen, vooraleer ook Hekelgem aan het raam kwam. De eerste fraaie bezoekende combinatie belandde bij Vanderbeken die overhaast overschoot. Even later plofte een vrijschop van Mortelmans op Tulleneers, maar Abbeloos mikte in de rebound recht in de armen van Marra. Het derde kwartier was dan weer voor Maasland, maar Geebelen noch Tulleneers kozen de juiste richting. Karasahin had zijn vizier dan weer duidelijk scherper afgesteld, toen een voorzet van Dreesen met de hulp van een Hekelgem-verdediger voor zijn voeten strandde. Klaarkijkend en met een listig lobschot verraste de pocket-middenvelder Wuillaume een tweede keer.

Hoewel invaller Van Waes net na de rust voor het eerste gevaar zorgde, was het Dreesen die aan de overkant met een afgeweken schot aandikte tot 3-0. Diezelfde Dreesen had meteen daarna pech, toen hij een voorzet van Evens in één tijd tegen de paal devieerde.

De inbreng van het duo Martens-Jebbour versterkte het Maaslands offensief, maar de afwerking bleef in gebreke. Scheidsrechter Vandeboer negeerde een flagrante strafschopfout van Abbeloos op Jebbour in een

anti-Ancion

-houding en bedacht de Maasland-aanvaller zelfs met geel.

Kapitein Mortelmans bracht met een fraaie vrijschop zijn ploeg terug in de wedstrijd. Toen ook Abbeloos nog scoorde werd het bibberen, ook al omdat Dreesen in de slotfaze nog maar eens de paal trof.