Geen sanctie voor Barrichello en Raikkonen

De koerscommissarissen van de Grote Prijs van Duitsland hebben vrijdagavond in Boedapest, waar zondag de Grote Prijs Formule 1 van Hongarije wordt gereden, beslist om geen enkele sanctie op te leggen aan de piloten Rubens Barrichello (Ferrari) en Kimi Raikkonen (McLaren). Beide piloten werden woensdag door het Beroepstribunaal van de Internationale Automobielfederatie (FIA) mee verantwoordelijk geacht voor het incident bij de start op het circuit van Hockenheim op 27 juli.

Belga

Het Beroepstribunaal vond de eerste sanctie die de koerscommissarissen Ralf Schumacher (Williams-BMW) oplegden, aangeduid als de grootste schuldige van het ongeval waarbij ook Barrichello en Raikkonen betrokken waren, "ongepast". Het vond dat de verantwoordelijkheid ook deels bij de andere twee zou kunnen liggen.

Na echter Barrichello en Raikkonen gehoord te hebben, beslisten de commissarissen om de twee piloten geen sanctie op te leggen. Ralf Schumacher zag zijn aftrek van tien plaatsen op de startgrid van Hongarije afgezwakt tot een boete van 50.000 dollar.