De meest bizarre webcams verzameld

Dankzij een stevige prijsdaling raakte de webcamera de laatste maanden meer en meer ingeburgerd. En dat laat zich merken ook, want waar webcams vroeger vooral voorbehouden waren voor pornosites (geld verdienen) en universiteiten (wetenschappelijke tests), duiken nu steeds meer variaties op. Wij plukten er tien ontzettend bizarre uit het lijstje.

Davy VANDEVINNE

BR>

Nessie-cam

Waar kan je beter een camera zetten dan aan het meer van Loch Ness? De websitebouwers mensen van 'Loch Ness Live' willen op die manier buitenlanders een kans geven om mee te doen aan

Nessie-spotting

. Een Amerikaans koppel uit Galvestone, Texas beweert alvast op 5 juni via hun computer een glimp van Nessie te hebben opgevangen. Maar we zijn ervan overtuigd dat onze lezers beter kunnen.

http://www.lochness.scotland.net/camera.htm

Trouwfeest-cam

«We are going to the Chapel and we're gonna get married...» zongen de Dixie Cups en de Ronettes al in de jaren '60. De trouwkapelletjes van Las Vegas - 24 uur per dag en 7 dagen in de week open - zijn dankzij songs als deze, maar ook dankzij televisieseries en films wereldwijd bekend geraakt. De Little White Chapel wil blijkbaar nog bekender worden want de Chapel geeft surfers de kans om live huwelijken te volgen via een webcam. Neem zeker een kijkje op zaterdag en zondag, want dan wordt er om de 6 à 7 minuten wel een koppel getrouwd. Het betere bandwerk, met andere woorden.

http://www.discovery.com/cams/wedding/wedding.html

Taxi-cam

Een camera die je een beeld geeft vanuit een New Yorkse taxi. Het idee is van taxichauffeur Clever Da Silva die eerder ook al een boek schreef over zijn belevenissen als taxichauffeur in 'The Big Apple'. Dat boek kan je overigens in het Engels, Portugees en Spaans lezen op 's mans website. En de gratis tips over de beste restaurants, hotdogkraampjes en musea zijn ook handig meegenomen natuurlijk...

http://www.ultimatetaxi.com/taxinow.htm

Brussel-cam

Zelfs het doen en laten in onze eigen hoofdstad kan op het Internet gevolgd worden. Stefanie, Jobst, Sophie en Marie von Kirchmann installeerden op hun Brussels terras immers een webcam met een mooi uitzicht op de Sint-Katharinakathedraal. 'Brussels by night' behoort dus tot de mogelijkheden.

http://home.tvd.be/ws35482/Webcam.html

Motor-cam

Op de 'Binary Biker Site' vind je een camera die bovenop een motorfiets gemonteerd werd om dan de Verenigde Staten te doorkruisen. Foto's en filmpjes van de tocht werden in een databank opgeslagen en zijn nu voor iedereen beschikbaar. Een ideaal alternatief voor motorliefhebbers die zelf niet het geld of de tijd hebben om over de highways te

cruisen

.

http://www.binary-biker.org/

Cruise-cam

Geen beelden uit de slaapkamer van Tom Cruise, maar wel vanop het dek van een aantal grote cruiseschepen die over de verschillende oceanen stomen. Acht schepen van de Amerikaanse rederij Princesse Cruise & Tours hebben een webcam aan boord die om de zestig seconden via satelliet een beeld naar het web versturen. Zo kunnen ook thuisblijvers live getuige zijn van de trip.

http://www.grandprincess.com

Messias-cam

Op de Olijfberg in Jeruzalem wacht een groep diepgelovige Christenen nu al ettelijke jaren op de terugkeer van Jezus Christus, die daar volgens hen voor het eerst zal verschijnen. Daystar Ministry vond dat de rest van de wereld deze blijde gebeurtenis ook niet mocht missen en plaatste daarom een webcam vlakbij de Olijfberg.

http://www.olivetree.org/webcam.htm

Toilet-cam

Ook bij onze noorderburen kan het blijkbaar niet gek genoeg. Wat anders te denken van de toilet-cam, die je een beeld geeft van een toilet ergens in het dorpje Hengelo? Je kan het toilet zelfs horen doorspoelen en een praatje slaan met de gasten in het kleinste kamertje. Ruiken blijft je gelukkig bespaard...

http://www.a1.nl/homepages/mkamp/tc/

Tatto-cam

De waarschuwing op de site van Tattoo-cam beschrijft het helemaal: «Deze website bevat live beelden van echte mensen die verscheidene delen van hun lichaam laten tatoueren of piercen. Als je dit niet wil zien, verlaat dan nu deze site.» Toch nieuwsgierig? Neem dan zeker een kijkje.

http://www.tattoocam.com/

Oval Office-cam

Heb je je, net als heel wat Amerikanen, altijd al afgevraagd wat Bill Clinton nu precies doet in zijn 'Oval Office'? Je moet niet langer in het ongewisse blijven, want sinds de zaak Lewinsky een beetje uit de media is verdwenen, bevat het beroemdste kantoor ter wereld een live-webcam. Of toch niet?

http://www.morecrap.com/white/ovla.htm