200 jobs verloren bij toelevering Ford Genk

Weer gaan er banen verloren bij een toeleverancier van Ford Genk.Vrijdag heeft ook Intier Automotive aangekondigd dat het op 31 januari 2004 zijn deuren zal sluiten. Daardoor verliezen 120 mensen hun job. Samen met de sluiting van TKA Body Stampings brengt dat het totale banenverlies op 200 in twee dagen.

ghouben

De sluiting van Intier Automotive, producent van de stoelen van de Transit, is een kopie van de sluiting van TKA Body Stampings die donderdag werd aange- kondigd. Beide bedrijven zijn het slachtoffer van de verhuis van de productie van de Transit naar Turkije. Zowel Intier Automotive als TKA Body Stampings hebben van Ford te horen gekregen dat er geen vervangende opdracht in het verschiet ligt.

In het totaal zijn er op twee dagen 200 jobs gesneuveld in de toelevering. Donderdag kondigde TKA Body Stampings al aan dat het bedrijf “de intentie heeft” om zijn deuren eind januari volgend jaar te sluiten. Bedrijfsleider Frank Janssen van Intier Automotive maakte vrijdag tijdens een personeelsvergadering met een gelijkaardige aankondiging bekend dat ook dat bedrijf de deuren zal sluiten op 31 januari 2004.

Met die aankondiging geven beide ondernemingen het startschot van de Renault- procedure.Vakbonden en directie gaan aansluitend overleg plegen maar de sluiting is hoe dan ook onafwendbaar.Veel overleg zal er niet nodig zijn,want zowel TKA als nu ook Intier hebben al een sociaal plan dat in werking treedt als de sluiting definitief is.