Bob Peeters voor drie jaar naar Millwall

Onze landgenoot Bob Peeters zal de volgende drie jaar de kleuren van de Engelse tweedeklasser Millwall verdedigen. Zijn huidige club, de Nederlandse eersteklasser Vitesse Arnhem, maakte op zijn website bekend dat de boomlange spits dinsdag een contract ondertekende bij de ambitieuze First Division-club. De 29-jarige Peeters, die dertien nationale selecties verzamelde, kwam in 2000, na drie seizoenen bij Roda JC Kerkrade, op vraag van de toenmalige trainer Ronald Koeman naar Vitesse. Vitesse telde toen 6,5 miljoen euro, een recordbedrag in de geschiedenis van de club, voor hem neer. Nu de Nederlandse club het financieel moeilijker heeft woog het salaris van Peeters zwaar op de begroting. Een officiële transfersom werd niet vrijgegeven, maar naar verluidt zou die zo'n 720.000 euro bedragen. Peeters had nog een contract tot 2006 bij Vitesse.

Belga

"Millwall is een ambitieuze club, maar ik ga met pijn in mijn hart weg bij Vitesse", reageerde Peeters op de website van Vitesse. Peeters reisde maandagmorgen naar Londen om te onderhandelen over zijn contract. "De club sprak mij meteen aan en dat wekte mijn interesse in een overgang. Het is een ambitieuze club, die in een systeem met twee spitsen speelt. Ze willen mij belangrijk maken en dat vertelde de trainer mij ook gelijk. Ik ben de hele dag met hem op pad geweest, terwijl mijn manager in gesprek was met de voorzitter van Millwall. Komend weekend spelen we thuis tegen Crewe en daarna op dinsdag alweer tegen Stoke City. Ik kan meteen aan de bak. Ondanks dat ik blij ben dat ik hier kan spelen, ga ik met pijn in mijn hart weg bij Vitesse. Ik heb het hier drie jaar lang ontzettend goed naar mijn zin gehad en dan doet zo'n plotseling vertrek wel pijn."

Peeters werd gevorm bij Lierse, waar hij in 1992 zijn debuut maakte. In de Nederlandse eerste klasse kwam hij in 170 wedstrijden 56 keer tot scoren. Zijn nieuwe club Milwall wil dit jaar absoluut naar de Premier League promoveren en is momenteel leider in de First Division. De club staat wel minder positief bekend om zijn "supporters", naar verluidt de meest geweldadige hooligans van Engeland.