Bailey niet op 100 m op WK

ZURICH - De Canadese sprinter Donovan Bailey kondigde woensdagavond in Zurich aan niet te zullen deelnemen aan de 100 m op het WK in Sevilla (21-29 augustus).

BR>«Ik loop enkel de 4 x 100 m», zo zei de Olympische kampioen Bailey in Zurich naar aanleiding van de Golden League-meeting in de Zwitserse stad. «Ik mis nog de agrresiviteit om de 100 m te lopen».

De 31-jarige sprinter doet er alles aan om een come-back te maken na negen maanden inactiviteit door een blessure aan de achillespees. Tot op heden zonder succes.

De opgave van de vice-wereldkampioen is reeds derde grote afzegging na Ato Boldon, blessure aan het rechter dijbeen, en Sergei Bubka, achillespees.

Bailey liep zondag in Keulen een teleurstellende 10.30 op de 100 m. Hij hoopt desondanks nog altijd te zullen kunnen meestrijden op het hoogste niveau en het wereldrecord, dat hij in juni verloor aan de Amerikaan Maurice Greene (9.79), te heroveren.

De afzegging van de vice-wereldkampioen is reeds derde grote afzegging na Ato Boldon, blessure aan het rechter dijbeen, en Sergei Bubka, achillespees.