: EK hockey: Belgen gaan voor vijfde plaats

Maandag 1 september start de nationale mannenploeg in de Europese landenbeker hockey. Op 13 september valt in Barcelona de beslissing over de Europese titel. De Belgen hebben de ambitie om de vijfde plaats te pakken.

Belga

Het belangrijkste doel blijft kwalificatie voor de Olympische Spelen van Athene volgend jaar. Die kwalificatie zal er moeten komen op het pre-olympisch toernooi in Madrid in maart 2004, want van het EK krijgt alleen de Europese kampioen een ticket.

"Het EK wordt in zekere zin een algemene repetitie", zei Jacques Lechat, manager van de nationale ploeg vrijdag op de voorstelling. België werd ingedeeld in groep A met Duitsland, Spanje, Frankrijk, Rusland en Ierland. In groep B spelen Nederland, Engeland, Polen, Schotland, Zwitserland en Italië.

Duitsland lijkt veel te sterk voor België. De wereldkampioen wil koste wat het kost Europees kampioen worden om zo het pre-olympisch toernooi te vermijden. In een oefenwedstrijd op 12 augustus verloor België nog met 5-1 tegen de oosterburen. Spanje moet in staat geacht worden de strijd met Duitsland en Nederland (groep B) aan te gaan.