Wegatleten kiezen massaal voor Kasterlee

KASTERLEE -

De meeste wegatleten en joggers zullen voor het komend weekend ongetwijfeld Kasterlee hebben genoteerd in hun agenda. De plaatselijke sportraad organiseert er zondag haar jaarlijkse Bobbejaanlandroute en Dwars door Kasterlee.

L.C.A.

BR>Het moet zowat 20 jaar geleden zijn dat de inrichters voor de eerste keer uitpakten met Dwars door Kasterlee, een natuurloop waarvan het parcours grotendeels slingerde door het prachtige natuurgebied, met start in Kasterlee en aankomst op de sportvelden in Tielen. De eerste uitgave was meteen een succes.

Na enkele jaren werd aan het programma de Bobbejaanlandroute toegevoegd, een halve marathon met start aan het familiepark Bobbejaanland. Het duurde niet lang of de meeste aandacht van de atleten ging uit naar deze halve marathon, enerzijds door het wedstrijdkarakter, maar anderzijds zeker ook door de niet onaardige prijzen die eraan verbonden zijn.

Vorig jaar waren de toeschouwers getuige van een kwalitatief hoogstaande wedstrijd met als toonaangevers de toenmalige Belgisch kampioen halve marathon Gino Van Geyte, Theo Van den Abbeel, Bart de Bergé en streekatleet Mario Belmans. Deze laatste bewees vorige week in Gierle nog in prima doen te zijn. De concurrentie is meteen gewaarschuwd.

De start wordt gegeven om 11u. Interessant om weten is dat voor elke aangekomen deelnemer een gratis inkomticket voor Bobbejaanland is voorzien.

Dwars door Kasterlee

Maar de nodige aandacht gaat ook uit naar Dwars door Kasterlee, een jogging over 13,5km. Ook hier mag een mooie strijd worden verwacht. Vorig jaar was het niemand minder dan Wim Borms die het haalde voor Pieter Reynders en Nick Govaerts.

De start van Dwars door Kasterlee zal worden gegeven om 15u. Voor inlichtingen kan je terecht bij de VVV van Kasterlee op het nummer 014/85.20.01 of bij D. Stapperts op het nummer 014/55.44.02.