Volharding zorgt voor sportieve luik van Beverse Feesten

BEVEREN-WAAS -

Zondag wordt het gemeentelijk atletiekstadion het trefpunt voor een sportieve ontmoeting tussen atleten tijdens de Beverse Feesten. Volharding heeft als gastclub opnieuw een uitgebalanceerd programma opgesteld.

W.V.H.

BR>Om 14u wordt de eerste start gegeven voor een meeting die openstaat vanaf de categorie kadetten tot en met veteranen. Voor de beste prestaties volgens de Hongaarse tabel zullen er geldprijzen ter beschikking zijn. Dat zal de atleten allezins motiveren om rond en op de mooie atletiekpiste het beste van zichzelf te geven.

Het is uitkijken of er opnieuw stadionrecords zullen worden gevestigd. Vooral de Nieuw-Zeelandse Nicole Kidd was dit jaar zowat de nummer één op dat vlak. Ook de plaatselijke man Bert Michiels zou wel eens durven uitpakken met klinkende uitslagen. De Vlaamse junioreskampioen meerkampen zit duidelijk op de goede lijn. Ook bij de vrouwen verwacht de Beverse club enkele toppers van het naburige Waasland, 't Swin en Atletica.

Jeugdwedstrijden

Naast de meeting in Beveren is er in Aalst de prijs Josse Ringoir die ook om 14u start. De jeugd heeft ook een ruime keuze. Zaterdag heeft het jonge volkje een meerkamp vanaf 14u in Oudenaarde. Ook bij AC Lebbeke kan de jeugd zaterdag vanaf 14u terecht. Racing Gent kent zijn meeting Charles De Coster op eigen terrein en zondag is Vlierzele paraat voor de jeugd met estafettes vanaf 14u, terwijl even later de andere proeven aan bod komen.