F1 - GP Duitsland: Ralf Schumacher komt in beroep weg met boete

Het Beroepstribunaal van de Internationale Automobielfederatie (FIA) heeft woensdag beslist de sanctie te herzien die de Duitse piloot Ralf Schumacher (Williams-BMW) kreeg opgelegd na afloop van de Grote Prijs Formule 1 van Duitsland. In plaats van tien plaatsen aftrek op de startgrid voor de GP van Hongarije krijgt de Duitser nu een stevige boete.

Belga

"Na de verschillende partijen (dinsdag) gehoord te hebben en de diverse documenten en andere bewijzen te hebben onderzocht, bevestigt het Tribunaal de conclusies van de koerscommissarissen ten aanzien van Ralf Schumacher, maar het beschouwt de opgelegde sanctie (tien plaatsen aftrek op de startgrid van de volgende Grand Prix) als ongepast en vervangt ze door een boete van 50.000 dollar (45.000 euro)", meldde de FIA in een communiqué.

De jongste van de broers Schumacher werd aangewezen als schuldige voor het ongeval bij de start van de GP van Duitsland op 27 juli in Hockenheim, waarbij ook de Fin Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) en de Braziliaan Rubens Barrichello (Ferrari) betrokken waren. Zijn manoeuvre werd in eerste instantie bestraft met een aftrek van tien plaatsen op de startgrid van de Grote Prijs van Hongarije, de dertiende manche om het wereldkampioenschap, die nu zondag in Boedapest wordt verreden.

Het tribunaal oordeelde dat de verantwoordelijkheid ook voor een deel bij de twee andere piloten die bij het incident waren betrokken, moest gezocht worden.