Paul Koeck schrijft roman Aster Berkhof tot nieuwe fictiereeks

VILVOORDE -

In april 2000 zet de Vlaamse schrijver Paul Koeck de succesroman 'Veel geluk, professor' van zijn collega Aster Berkhof op pellicule. Koeck vond in het precies 50-jarige boek behalve herinneringen het geknipte materiaal voor een nieuw genre fictie op tv: de romantische comedy. «Entertainment met kwaliteit,» zegt Paul Koeck.

M.Cu.

BR>

»Ik ben een schrijver», zegt Paul Koeck. «Drama is mijn

go

. Ik houd ook van de concurrentie tussen de zenders op dat vlak. Ik zit ondertussen een tijdje in de business en ik zat te denken aan een fictiereeks voor een groot publiek. Plots vond ik het: romantische comedy. Ja, er zit wel eens een lovestory in soaps, maar dit is anders. De combinatie humor, romantiek en liefde... zit gebakken in 'Veel geluk, professor' (50) van Aster Berkhof (79). Koeck verslond het boek op zijn achttiende: «Ik zat in een verliefde periode. Ik begreep de personages, de misverstanden. Het gaat om een sentimentele verliefdheid van een studente op haar prof.»

Anderhalf jaar geleden kocht Koeck de rechten. Sinds kort zijn die overgenomen door VTM. «Mijn reeks van vijf aflevering is klaar, nu volgen casting en regie. Er is nog geen regisseur,» zegt Paul.

«Ik heb een gezichtje van 21 in mijn hoofd. Het meisje zal waarschijnlijk nieuw talent worden en bij haar zoeken we dan een professor.» Even prestigieus als 'Moeder waarom leven wij?' en 'Ons Geluk'wordt het niet. «Da's nog een trapje hoger. Dit is in de eerste plaats entertainment, maar met niveau.»