Met Van Garsse als voorbeeld

TONGEREN -

C+30 Benjamin Decraecker (Tongerse T.C.) sloeg de afgelopen twee maanden hard toe: Landen, Top-Spin Sint-Truiden, Romershoven, Waterschei, Bilzen en onder meer ook nog voor eigen publiek in Tongeren, acht keer in totaal al haalde de 12-jarige tennisbelofte een tornooizege binnen. En ook op het tornooi van Basveld in Zonhoven knokte de Tongerenaar zich gisterenmorgen bij de EJ14 naar een plaats in de halve finales.

Jacky STIJVEN

BR>

De Daviscupexploten van stadsgenoot Christophe Van Garsse hebben blijkbaar diepe indruk gemaakt op Benjamin Decraecker, want zonder enige aarzeling noemt hij Van Garsse zijn grote voorbeeld. «Ik vind dat hij prachtig kan slaan, zowel met de backhand als met de forehand. Ik heb er zelfs al eens een paar balletjes tegen mogen terugkloppen.» Benjamin Decraecker begon te tennissen toen hij vijf was en sloot ook al vlug aan bij voetbalclub SK Tongeren. Nu loopt hij in de aanval bij Wellen. «Het zal moeilijk kiezen zijn, maar ik denk dat het later toch tennis zal worden,» weet Benjamin, die na de zomervakantie aan het Regina Pacis middelbare school gaat lopen.

Tennistiek zette hij de afgelopen weken een geweldige zegereeks neer, met eindoverwinningen in liefst acht tornooien. «Vorig jaar liep het nochtans niet zo gesmeerd. Was ik nog een jaartje jonger. Maar dit seizoen heb ik de zoete smaak van de overwinning inderdaad goed te pakken. Ik scoor het meest met mijn forehand en hou ervan om zelf het initiatief te nemen. En als het niet zo goed draait, dan wil ik me wel eens kwaad maken, vooral op mezelf, en meestal helpt dat om het tij te doen keren.»

Jeugdsterrren

Eind juli klopte Benjamin in de finale (EJ12/1) van Loonse Christopher Mivis met 6-4 en 6-3, maar in de eindstrijd van het Jeugdsterrentornooi van Diest moest hij in datzelfde weekeinde wel met 6-4 en 6-2 de duimen leggen voor Michiel Antheunis. In de tussenstand van het Jeugdsterrencircuit levert dat de C+30 uit Tongeren ondertussen een mooie tweede plaats op. Zevenenveertig punten heeft hij nu, tien minder dan lijstaanvoerder Maxime Ruiters.

Gisterenmorgen zette hij in het tornooi van Basveld bij de jongens 14 na twee razendspannende sets categoriegenoot Tim Finoulst opzij. Twee keer werd de set beslist na tiebreak en na 7-5 in de eerste toonde Benjamin Decraecker zich met 11-9 ook de koelbloedigste in de tweede tiebreak. Op weg naar een mogelijke nieuwe finale moet hij in de halve eindstrijd wel eerst nog voorbij Bert Giesbers, al houdt hij in de EJ12, waar vandaag in de kwartfinale Jan Koeken wacht, nog een slag om de arm.

En dan vecht de jonge belofte ook nog op twee fronten in het Sterrentornooi van Alken: bij de Heren 4 speelde hij gisterenavond voor een plaats in de halve finale tegen de 16-jarige Tiemen Jolling, terwijl hij morgenmiddag ook in de EJ12 nog een finaleplaats kan forceren. «Daarna speel ik nog een viertal tornooien en dan is het ver afgelopen voor dit seizoen,» besluit Benjamin, die in Tongeren vooral met Robby Stoffels zijn techniek en fysieke conditie regelmatig bijspijkert.