Monica Seles geeft forfait voor US Open

De Amerikaanse Monica Seles neemt niet deel aan de US Open, die op 25 augustus start. De gewezen nummer één van de wereld is nog steeds geblesseerd aan de linkervoet. Om die reden liet ze eerder ook al verstek gaan voor Wimbledon en de toernooien van Key Biscayne en Indian Wells.

Belga

De 29-jarige tennisster kwam niet meer in actie sinds haar uitschakeling in de eerste ronde van Roland Garros. De blessure aan haar linkervoet speelt haar al jaren parten, maar vooral dit seizoen heeft ze er al erg onder geleden. De speelster liet zich in mei al eens ontvallen dat de blessure mogelijk een vroegtijdig einde van haar carrière kan inluiden.

Volgens de entourage van Seles, die negen Grand Slams op haar palmares heeft staan, waaronder de US Open in 1991 en 1992, is de stressfractuur nog niet volledig genezen.

Ook de deelname van Venus Williams is onzeker. De Amerikaanse heeft nog steeds last van haar buikspieren. Zij kwam niet meer uit in competitie sinds ze begin juli in de finale op Wimbledon verloor van haar zus Serena.