Steve Ramon wint derde manche BK motorcross in Balen

Steve Ramon heeft vrijdag in Balen de derde wedstrijd van het Belgisch kampioenschap motorcross gewonnen. Ook Stefan Everts deed een gouden zaak, hij is de nieuwe leider in de tussenstand, voor Joël Smets.

Belga

In de openingsreeks lukte Johan Boonen een kopstart maar eens na half wedstrijd diende hij de tegenstand voor te laten. Ramon nam de leidersplaats over en reed onbedreigd naar de zege. Everts en Marnicq Bervoets kwamen in de eerste ronde ten val en verspeelden zo hun kansen op een ereplaats. Kevin Strijbos werd tweede, Danny Theybers derde.

Boonen ging in de tweede reeks opnieuw het snelst van start. Dit keer voor Everts en Smets. Na enkele ronden nam Smets het commando over en leek hij op weg naar de reekszege. Hij werd op geen enkel moment meer bedreigd, tot hij in de allerlaatste ronde aan de kant moest met een oververhitte motor. Weg was de zege en de leidersplaats in de tussenstand van het kampioenschap. Everts won voor een opnieuw sterk rijdende Theybers. Ramon, pas als achtste weg in de start, eindigde nog knap derde.

De derde reeks werd een solorit voor Joël Smets, die zich als snelste in de eerste bocht aanmeldde. Everts probeerde nog wel maar moest vaststellen dat er tegen Smets geen kruid gewassen was. Het werd nog even spannend toen Ramon de derde plaats innam en in de clinch zou gaan met Everts, maar die schakelde een tandje hoger en meteen lagen de plaatsen definitief vast.

Everts mag dus als leider naar de volgende BK-wedstrijd, op 7 september in Orp-le-Grand.