Genk mist opening nieuwe voetbalseizoen

Landskampioen Club Brugge heeft gisteravond de openingswedstrijd van de Belgische voetbalcompetitie 2003-2004 gewonnen. Het versloeg de voormalige landskampioen Racing Genk met 1-0 in het Jan Breydel-stadion. Mendoza maakte in de 59e minuut het winnende doelpunt.

Belga

Genk is, ondanks de nieuwe bezetting, er dus niet in geslaagd een puntje te gaan rapen bij de kampioen die toch geen grote indruk maakte. In een vrij saaie eerste helft hield de goed georganiseerde Genkse verdediging goed stand, maar in de tweede 45 minuten ontbond Brugge zijn duivels en voetbalde de thuisploeg zich een karrenvracht doelkansen bijeen. Brugge flirtte echter lang met het gelijkspel tot Andres Mendoza een kans wist te benutten.

Bij Genk is er nog werk op de plank, maar dat was nog voor aanvang van de start van de nieuwe competitie al duidelijk. Anderlecht, dat samen met Club Brugge als belangrijkste favoriet voor de titel geldt, speelt vanavond in het Constant Vanden Stock-stadion tegen Antwerp. Vanavond moeten ook Westerlo en GBA voetballen, en wel tegen La Louvière en Bergen.

Sint-Truiden moet vanavond bij Lokeren spelen; debutant Heusden-Zolder ontvangt (in Genk) mede-gepromoveerde Cercle Brugge.