Voetbalwereld neemt afscheid van Guy Thys

De Belgische voetbalwereld nam donderdagmiddag afscheid van voormalig bondscoach Guy Thys. Heel wat oud-internationals en prominenten van de Belgische voetbalbond woonden de uitvaart in het crematorium van Wilrijk bij. Thys, de meest succesrijke Belgische bondscoach ooit, overleed vorige week vrijdag op 80-jarige leeftijd aan de gevolgen van een slepende ziekte.

Belga

Jan Ceulemans, Franky Van der Elst, Marc Degryse, Jean-Marie Pfaff, Leo Van der Elst, Nico Claesen en Alex Czerniatynski zijn slechts enkele van de oud-internationals die hun voormalige bondscoach een laatste groet kwamen brengen. Ook huidig bondscoach Aimé Antheunis was samen met bondsvoorzitter Jan Peeters en een delegatie van de voetbalbond aanwezig.

Verder woonden ook de oud-bondscoaches George Leekens, Robert Waseige, Paul Van Himst en Raymond Goethals de plechtigheid bij. Vlaams minister van sport Marino Keulen was eveneens aanwezig op de uitvaart, net als enkele clubvoorzitters, zoals Eddy Wauters (Antwerp) en Roger Van den Stock (Anderlecht).

Voormalig bondsvoorzitter Michel D'Hooghe sprak in een toespraak aan het begin van de plechtigheid over "het afscheid van een voetbalmonument en nog meer het afscheid van een hartsmens". Hij had ook een boodschap bij van FIFA-baas Blatter. Die eerde Guy Thys, die volgens hem de geschiedenis zal ingaan als een wereldwijd gereputeerde bondscoach.