«Hoop op basisplaats»

Nico Curto

M.Cl.

BR>

SINT-TRUIDEN -

Het is intussen al drie seizoenen geleden dat Nico Curto STVV verliet om zijn tenten op te slaan in Geel. Het eerste seizoen was voor de technisch vaardige middenvelder geen succes. Geel kon zich slechts op het nippertje handhaven. Maar vorig seizoen was het bingo. Met Paul Put aan het sportieve roer daareide Geel moeiteloos mee in de top en bewerkstelligde het via de eindronde het grote doel: eersteklassevoetbal.

«Op de eerste speeldag kregen we meteen een ferme opdonder,» blikt Curto nog even en met gemengde gevoelens terug op de nederlaag tegen Gent. «Het eerste halfuur was Geel nochtans de betere ploeg, zonder evenwel voor doelgevaar te zorgen. Daarna was het verschil tussen een ex-tweedeklasser en een ervaringrijke eersteklasser vrij groot. Bij ons werd elke individuele fout meteen afgestraft. Dit Gent is echt in topvorm. Dat bevestigde Anders Nielsen, die moet knokken voor een basisstek, mij ook na de wedstrijd. De Buffalo's draaien al op volle toeren en zullen zeker hoog scoren in deze competitie.»

«Zelf hoop ik er op Staaien bij te lopen. Tegen Gent bleef ik de hele partij op de bank. De trainer zag na de rust het nut niet meer in van een wissel. De concurrentie op mijn positie is moordend. We zijn met liefst negen spelers voor drie plaatsen. Uiteraard hoop ik dat Paul Put het elftal zal wijzigen. Geel heeft geen ploeg om alles op de verdediging te zetten, vandaar dat mijn kansen stijgen om er bij te zijn. Ik geloof rotsvast dat Geel in Sint-Truiden een puntje meegraait. STVV is immers een ploeg die ons ligt. Het speelt hetzelfde soort voetbal. Bij punt(en)gewin ligt er zeker iets lekkers in het verschiet voor mijn collega's.»