Super GP Londen: blessure voor hinkstapspringer Edwards

Op de Super Grand Prix atletiekmeeting in Londen heeft de Britse hinkstapspringer Jonathan Edwards zich ernstig geblesseerd aan de rechterenkel. Er wordt gevreesd dat de 37-jarige wereldrecordhouder een verstuiking opliep. In dat geval komt zijn deelname aan de wereldkampioenschappen atletiek in Parijs (23-31 augustus) in gevaar. Edwards zou daar zijn wereldtitel verdedigen.

Belga

Op de Super Grand Prix atletiekmeeting in Londen heeft de Keniaan Paul Korir vrijdag de mijl gewonnen in een beste seizoenstijd. Korir finishte in 3:48.17. De vorige beste wereldjaarprestatie stond op naam van zijn landgenoot Bernard Lagat, die op 24 mei in het Amerikaanse Eugene 3:50.21 nodig had voor de afstand.

De Française Marie-José Pérec zegt definitef af voor het wereldkampioenschap atletiek in Parijs (23-31 augustus). De drievoudige olympische kampioene heeft nog steeds last van ischias. Op 23 juli maakte Pérec al bekend dat ze niet aan individuele nummers zou deelnemen. Ze hoopte toen nog te kunnen starten in de 4 x 400 meter. "Het gaat gewoon niet. Daar is niets aan te doen. Vorige week kon ik slechts drie keer trainen", zei een ontgoochelde Pérec, die hoopt dit jaar toch nog een wedstrijd te kunnen lopen.